ВСИЧКИ ДРУГИ БЛЕДНЕЯТ! ЕТО ГИ НАЙ-СКЪПИТЕ КОЛИ НА ПЛАНЕТАТА!

ВСИЧКИ ДРУГИ БЛЕДНЕЯТ! ЕТО ГИ НАЙ-СКЪПИТЕ КОЛИ НА ПЛАНЕТАТА!

Advertisement:

Абсолютният рекорд за цена на автомобил държи от 2010 година произведения през 1936 година Bugatti Type 57SC Atlantic. Той бе продаден за немислимите 40 милиона долара на търг като купувач е американски автомобилен музей. Високата цена на колата има няколко причини.

На първо място, това е антикварен автомобил и истинска рядкост. От този модел има произведени само 4 броя. Освен това има уникални технически характеристики, например може да развие 200 километра в час, пише Пик. Все пак е кола, произведена през 1936 година. Към неговите предимства е и страхотния дизайн, който и днес впечатлява, пише Пик.    

Advertisement:

Втората най-скъпа кола е суперавтомобилът Maybach Exelero. Той може да достигне 100 километра в час за 4.4 секунди, развива 350 километра в час и е истинска лимузина от луксозен тип. Цената е 8 милиона долара.

Advertisement:

На трето място е Lamborghini Veneno, чиято цена е 1.4 милиона долара. Произведени от този модел са само 450 автомобила. Мощността му е 1000 к.с., максимална скорост 407 километра в час, до 100 километра в час се достига за 2.5 секунди. Но това си има цена- разходът на гориво е около 40 литра ан 100 километра.

Източник: bradva.bg

Advertisement:

Advertisement