Епидемия от суха кашлица обхваща Европа тази зима! Срещу нея лекарства и антибиотици са безсилни – ето какво помага:

Епидемия от суха кашлица обхваща Европа тази зима! Срещу нея лекарства и антибиотици са безсилни - ето какво помага:

Advertisement:

Суха кашлица , която може да продължи няколко седмици – добива мащабите на  епидемия , която е обхванала цяла Европа.  Симптомите са тежки , а лекарство за нея няма …

Лоша кашлица без слуз , често и доста тежка. Във Великобритания, например, това състояние е тема №1 в пресата. Защото от заболяването страдат десетки хиляди хора, а що за болест е това, никой всъщност не знае.

Advertisement:

Но ето някои факти, които знаем за нея.

Advertisement:

1. Тази кашлица не се лекува с антибиотици.

По всички симптоми тази кашлица наподобява бронхит .

Advertisement:

Защото няма храчки , а кашлицата е тежка. Тя обикновено трае до три седмици , а не се лекува с антибиотици.

Така че, ако забележите нещо подобно у дома, не бързайте да тичате до аптеката. Както е известно, колкото по-често приемате антибиотици, когато в действителност не са ви нужни, толкова по-малко податливи стават на тях опасните бактерии.

„Тази кашлица е причинена от вирус, с естеството на който все още не сме напълно наясно, – казва Клеър Герада, бивш шеф на Кралския колеж на лекарите (UK). – Симптомите наподобяват тежък грип, смесен с бронхит. За да се отървете от болестта, ще ви трябват най-малко три седмици. „

Д-р Анна Кучински, лекар от Кардиф, също е убедена: “ Антибиотиците нямат никаква полза за повечето здрави хора.“

2. Рисковата група – хора с хронични заболявания.

Кучински казва, че „повечето от жертвите на вируса са хора, страдащи от някои основни хронични заболявания : основно това са хора с белодробни заболявания , диабет „

Най-уязвими са децата, възрастните хора и тези, които трябва да прекарват много време на улицата.

Така че, доколкото това зависи от вас, отнесете се към здравето си тази зима по-отговорно.  Обличайте се топло  и избягвайте да прекарвате твърде много време на улицата.

3. Почивката – основата на лечението.

В момент, когато в действителност ефективни лекарства срещу този нов аденовирус няма, лекарите казват, че най-добрият метод на лечение е да си останем вкъщи, да легнем под одеялото и да пием толкова течности, колкото е възможно.

Сиропи за кашлица може и да не купуваме: тяхната ефективност по отношение на този нов вирус е незначителна.

Да облекчим страданието, казват лекарите в Европа, може и с помощта на ментолови бонбони , които обикновено приемаме за свеж дъх. Да, те премахват само симптомите, но вашата задача е просто да си легнете и да чакате.

Ако някой от приятелите или колегите ви от няколко дни страда от необяснима суха кашлица, непременно им прочетете тази статия! Оставете ги да се приберат у дома и нека не разпространяват инфекцията в офиса!

Източник: zajenata.bg

Advertisement:

Advertisement